Hvem er vi?

Herlev Folkedanserforening består af en masse danseglade mennesker i alle aldre fra cirka seks år og opefter.

Vi lægger stor vægt på at have en virkelig god danseinstruktør. Desuden er folkedans uden musik ganske sikkert helt umuligt, og vi har derfor altid mindst en spillemand til at spille for os.

For at kunne tilgodese det store aldersinterval har foreningen delt undervisningen:

  • Et voksenhold, der danser mandag aften.
  • Et voksenhold, der danser torsdag i dagtimerne.
  • Et børnehold for cirka seks- til 11-årige, der danser cirka hver anden søndag eftermiddag.
  • Et juniorhold fra 12 år og opefter, der danser samme søndage som børneholdet.
  • Et baldansehold, der danser samme søndage som børne- og juniorholdene.

Se flere detaljer om holdene og se videoen fra vores flashmob her..

Du kan hente vores folder her.

Hvad med påklædningen?
Til danselektionerne danser vi i helt almindeligt, behageligt tøj. Dog tager vi hensyn til gulvet, så udendørs sko ikke benyttes indendørs i dansesalene.

Opvisninger
Når vi danser opvisninger, trækker vi nogle gange i kopier af de flotte, gamle egnsdragter. Nogle af os har selv en dragt, andre låner eller lejer en. Det er altid frivilligt, om man vil deltage i opvisninger.

Vi går gerne ud og giver en opvisning eller underviser en gruppe som et festligt indslag eller som teambuilding, ligesom vi er åbne over for at udleje dragter. Kontakt os for nærmere oplysninger om priser og betingelser.

Fester
Ud over at danse enten mandag eller søndag, mødes vi til fester med masser af folkedans og rigtig god musik, leveret af et godt orkester. Vi holder normalt 4-5 fester, kaldet legestuer, i løbet af en sæson, som regel lørdag aften. Midt på aftenen holder vi en pause, hvor vi drikker kaffe/te og spiser hjemmebag. Se planlagte åbne fester under Arrangementer, interne fester annonceres på medlemssiderne.

Stævner
Om sommeren afholder Folkedans Danmark et stævne for alle landets folkedanserforeninger. Som regel deltager nogle medlemmer fra Herlev Folkedanserforening.

Lidt om foreningens historie
Herlev Folkedanserforening blev dannet i 1955 af en flok herlevitter, der havde lyst til at danse folkedans og samtidig komme hinanden ved. Gennem folkedansen ville både forældrene og deres børn lære hinanden at kende.

Vi fejrede vores 60 års jubilæum i 2015.

Tilknytning
Herlev Folkedanserforening er medlem af landsforeningen Folkedans Danmark, hvor vi er tilknyttet Region Hovedstaden. Regionen udsender nyhedsbreve, som du kan læse på hjemmesiden eller tilmelde dig til at få tilsendt på mail.

 
Ris, ros, kommentarer eller ideer til hjemmesiden? Kontakt webmoster på webmaster@herlevfolkedans.dk